Kosaram 0

Egészség az egész családnak

Elterjedt tévhit, hogy az egészséges életmód, az egészségi állapot figyelemmel kísérése, a rendszeres orvoslátogatás sok időt, plusz erőfeszítést igényel.

De a jó hír az, hogy néhány apró életmódbeli változtatás egészséges szokásokhoz és a család egészségének javulásához vezethet.

Először is figyeljen arra, hogy családtagjai milyen egészségügyi problémákkal küzdenek. Sok szülő figyelemmel kíséri gyermeke egészségét, és teljesen megfeledkezik önmagáról és fiziológiai szükségleteiről. És most a szexuális egészségről is beszélünk. Hiszen a szülők szexuális egészsége és rendszeres intimitása egészséges kapcsolatok, jó hangulat, erős immunitás és erős pszichológiai kapcsolat. Több száz családbeteg panaszát elemezve az orvosi és pszichológusi látogatások során, nyugodtan kijelenthető, hogy minden második betegnek vannak szexuális problémái. Ez kihat a testi és lelki egészségére.

Tehát az egész család egészségi állapotának javításának egyik fontos pontja az egyes tagok problémáinak és szükségleteinek elemzése.
Ezenkívül nagyon fontos odafigyelni az étrendre. Mivel a diéta befolyásolja a napközben szükséges energia mennyiségét. Az étel pedig nemcsak energia, hanem a szív- és érrendszer, a gyomor-bél traktus, az endokrin rendszer egészsége is.

Ezzel minden családtag étrendjének teljesnek és változatosnak kell lennie. A gyerekeknek több vitaminra, ásványi anyagra, zsírra van szükségük az agyműködéshez, szénhidrátra az energiához. A felnőtteknek több ásványi anyagra, zsírsavakra és fehérjékre van szükségük. Felnőtteknél kötelező a szénhidrátbevitel korlátozása, mivel ezek növelik a vércukorszintet és elhízáshoz vezetnek.

A sport és az aktív tevékenységek az egész család egészségének fontos elemei. Töltse aktívan a szabadnapjait. Sétáljon többet, biciklizzen, játsszon a gyerekekkel. Minél több mozgás és aktivitás, annál jobb. A fizikai aktivitás energiát ad, javítja a szívműködést, többlet kalóriát éget és hozzájárul az ízületek jobb működéséhez. Rendszeresen kell megterhelnie az ízületeket, szalagokat és izmokat, hogy jó formában legyen.

Orvoslátogatás. Általában sokan megfeledkeznek az orvosokról, amíg egészségesek. Nem helyes. Bármely betegséget könnyebb megelőzni, mint gyógyítani. Ráadásul nem csak egyszerűbb és gyorsabb, hanem olcsóbb is. Ha pedig azt szeretné, hogy családja egészséges legyen, keresse fel rendszeresen háziorvosát, vegyen laboratóriumi vérvételt, figyelje a belső szervek egészségét: gyomor-bélrendszer, szív, vese, máj. Néha jobb 100 eurót orvoslátogatásra költeni, mint 1000 eurót vagy többet költeni gyógyszerekre.

Mindenki ismeri ezeket az alapvető szabályokat, de kevesen tartják be őket. De ha belegondol, máris ugyanezt csinálja. Csak meg kell strukturálnia az összes cselekvést, és át kell gondolnia, hogyan tehetne jobban szeretteiért.


Vissza a bloghoz